Plukken

Er zijn honden met plukvachten zoals o.a. de West Highland Terriër,

de Cairn Terriër en de ruwharige Teckel. Als de vacht los begint te raken, dan is deze vaak ook plukrijp. Dan kunnen we het (dode) haar er uithalen. Dit doet uw hond geen pijn.

Na 6 tot 8 weken kan het bij sommige hondenrassen noodzakelijk

zijn om de hond na te plukken. Dit om later gerijpte haren te verwijderen, waarmee een beter eindresultaat bereikt wordt

en de vacht gelijkmatig aangroeit.

Effileren

Effileren is een vorm van knippen alleen zie je dan bijna niet dat er geknipt is. De schaar is aan 1 kant gekarteld en de andere kant is gewoon scherp.Je kunt er mooie overgangen mee maken tussen lang en kort haar. Ook om haar uit te dunnen is het een ideale schaar.

Ontwollen

Bij ontwollen, wordt de hond eerst goed gewassen waardoor de ondervacht al een stuk losser komt te zitten. Dan kan de ondervacht goed verwijderd worden door te borstelen. Honden die wolvachten hebben zijn o.a.: Golden Retriever, Berner Senner en New Foundlander. Uw hond blijft nog wel even verharen na de behandeling. U kunt het beste uw hond een week of twee niet borstelen en daarna één keer in de week.

Zo wordt het verharen een stuk minder.

Kortharige honden

Er komen ook kortharige honden bij mij in de salon om even lekker gewassen te worden en om makkelijker door de verharing heen te komen. Na de behandeling kunt u het beste uw hond zo'n 2 weken niet borstelen, zo wordt het verharen zo goed als stil gelegd.

Kortharige honden komen meestal 2 x per jaar; in het voorjaar en in het najaar.


Wassen en föhnen

 

Uw hond wordt gewassen met professionele hondenshampoo.

Mocht uw hond een shampoo hebben gekregen van de dierenarts,

neemt u deze dan gerust mee. Dan wassen wij uw hond daarmee.

Uw hond wordt na het het wassen geföhnd en tijdens het föhnen

wordt uw hond helemaal geborsteld om de eventuele klitten te verwijderen.


 

Scheren

Bij scheren denken veel mensen dat de vacht erg kort wordt maar dat hoeft niet altijd. Als de vacht het toe laat kunnen we de vacht ook wat langer laten. Dat kan een leuk model geven.

Soms kan je niet om scheren heen omdat de hond dan zó in de klit zit, dat een andere behandeling niet meer mogelijk is. Dan is scheren in het belang van de hond vaak het beste..